КОРОНА НЕ ПОПУШТА: Још један град у Србији прогласио ванредну ситуацију

Танјуг

18. 11. 2020. у 07:26

ШТАБ за ванредне ситуације у Прешеву прогласио је у уторак ванредну ситуацију у тој општини на југу Србије због погоршања епидемиолошке ситуације.

КОРОНА НЕ ПОПУШТА: Још један град у Србији прогласио ванредну ситуацију

Фото: Архива ВН

Заменик команданта штаба Арменд Алиу каже да је у октобру ове године у Прешеву било 45 случајева дијагностикованог ЦОВИД19, док је само до средине новембра било 74 случаја, пренео је портал Југпрес.

- Више од 20 пацијената је хоспитализовано, у лошем је стању, највише у Врању, Сурдулици и Нишу. Потребно је пуно посвећености и дисциплине грађана да би се превазишла ова опасност- поручио је Алиу.

Он је замолио становнике Прешева за "додатну пажњу и бригу".

Штаб за ванредне ситуације је предложио да ванредно стање у општини Прешево траје 15 дана.

Радно време ресторана и свих других угоститељских објеката, као и кладиница и коцкарница је ограничено до 19 часова, а у свим општинским службама ради се скраћено од 8 до 14, с тим што у канцеларијама неће бити више од двоје запослених.

Јавном предузећу „Моравица" је наложено да поставе дезо-баријере на свим улазима на пијаце, као и да постави плакате са упозорењем на коришћење заштитне маске.

Дом здравља у Прешеву је добио налог да постави шаторе испред ковид амбуланте, које ће обезбедити Општина, а отказане су све културне и спортске активности у затвореном простору.

Поред осталог, од 19.00 до 5.00 неће радити ресторани, кафетерије, кладионице, коцкарнице.

Ове мере ступају на снагу од данас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)