ЗАСЕДАО ЛОКАЛНИ КРИЗНИ ШТАБ: Све тежа епидемиолошка ситуација у Пиротском округу

В.Ћ.

17. 11. 2020. у 16:34

МЕЂУ 64 брисева са подручја Пиротског округа, који су јуче послати у лабораторију нишког ИЗЈЗ, чак 41 је позитиван. Данас је на тестирање послато још 28 узорака-кажу у пиротском ЗЗЈЗ.

ЗАСЕДАО ЛОКАЛНИ КРИЗНИ ШТАБ: Све тежа епидемиолошка ситуација у Пиротском округу

Фото: В.Ћ.

Број заражених највећи је у Пироту, затим у Димитровграду, Белој Паланци и у Бабушници. Од почетка октобра тестирано је 423 бриса, а позитивно је 218, што је 51,5 одсто тгестианих. Тренутно је , у зависности од клиничке слике у кућној или болничкој изолацији 555 особа код којих је зараза лабораторијски потврђена. Од почетка епидемије, заражено је 620 особа, а 31 је преминула.

Епидемиолошка ситуација у Пироту је неповољна са танденцијом да пређе у ванредну, а у Димитровгради и Белој Паланци је неповољна, док се у Бабушници процењује као несигурна-кажу Центру за контролу и превенцију болести пиротског ЗЗЈЗ и поручују да је неопходно придржавати се свигх превентивних мера. У Болници је тренутно троје пацијената са пнеумонијама.

Суочен са оваквом епидемиолошком ситуацијом , данас је у Пироту заседао у Кризни штаб, који се потом и огласио. Штаб је констатовао да у јавним предузећима нема жаришта заразе. Родитељима од којих бар један не ради, поручено је да не доводе децу у вртиће, а такође да их не доводе и уколико неко од чланова породице има респиратиорне инфекције. Поводом предстојећих слава, на грађане се апелује да их обележавбају у кругу уже породице. У наредном периоду биће појачане мере контроле примене превентивних мера у свим објектима и биће санкционисано свако кршење мера. Они који мисле да имају ковид 19, од суботе 21. новембра, моћи ће да се јаве АТД амбуланти у простору Опште болнице, пошто их најави лекар из ковид амбуланте у Тијабари-закључује Кризни штаб у Пироту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)