КОРОНА У ЧАЧКУ Др Луковић: Јуче је болница издржала страшан притисак

В. И.

17. 11. 2020. у 13:51

КОРОНА У ЧАЧКУ Др Луковић: Јуче је болница издржала страшан притисак

Фото: В.И.

НА ковид одељењу чачанске болнице у понедељак је преминуо још један пацијент.

Реч је о Чачанину старом 76 година. Ово је саопштио Радни тим за праћење ширења епидемије, наводећи да је на ковид одељењима чачанске тренутно хоспитализовано 153 пацијената, 15 више него претходног дана у исто време.

У протекла 24 сата примљена су 22 пацијента (претходног дана 108) са симптомима који указују на могућу инфекцију коронавирусом. Била су три отпуста на кућно лечење и три пребачаја у болницу у Горњем Милановцу.

– Јуче је болница издржала страшан притисак. Било је 177 прегледа, од чега су 110 били први. Здравствено особље болнице је измаку снага, они осам месеци раде у ванредном режиму. Морамо разумети и њихову напретост и напор који улажу. Имамо још око 50 до 60 слободних места и имамо Плаву халу. Надам се да ће притисак да попусти у петак, суботу и недељу – изјавио је руководилац Радног тима др Михаило Луковић.

У респираторном центру смештено је 18 болесника. Деветоро пацијената са изразито тешком клиничком сликом прикључено је на механичку вентилацију.

– Морамо одбранити наше болничке капацитете како не бисмо дошли у ситуацију да по два пацијента буду на једном респиратору или да старије скидамо са механичке вентилације, а да млађе стављамо – нагласио је др Луковић.

Како је истакнуто, болница овом тренутку болница располаже са 15 респиратора за ковид болеснике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)