ИНТЕРНО ОДЕЉЕЊЕ ПРЕЛАЗИ У КОВИД СИСТЕМ: У Новом Пазару расте број хоспитализованих, двоје умрло

В.Н.

17. 11. 2020. у 10:29

ИНТЕРНО ОДЕЉЕЊЕ ПРЕЛАЗИ У КОВИД СИСТЕМ: У Новом Пазару расте број хоспитализованих, двоје умрло

Форо: В.Н.

У НОВОПАЗАРСКОЈ Општој болници у последња 24 сата преминуле су две особе, из Новог Пазара и Рашке, од последица изазваних корона вирусом, саопштио је Штаб за ванредне ситуације.

Од последњег пресека на болничко лечење примљено је осам пацијената, од којих је шесторо из Рашке, а једна особа је транспортована у терцијарну здравствену установу. Један пацијент је на респиратору, а два примају кисеоник.

У ковид амбуланти прегледане су 84 особе, од којих се њих 51 први пут јавило лекару са симптомима сличних оним које изазива корона вирус.

Како претходних дана расте број хоспитализованих пацијената, а тренутно је на Инфективном одељењу збринуто 35 особа oд којих је више од половине из Рашке, руководство Опште болнице одлучило је да Интерно одељење пребаци у ковид систем.

- На Интерном одељењу ће бити већа респираторна јединица и где ће се сви капацитети обезбедити за ковид пацијенте. Пацијенти и лекари са тог одељења ће прећи у зграду старог Грудног, а пулмолози и остали здравствени радници формираће тим и радити на Интерном где ће примати пацијенте – поручује вршилац дужности директора Опште болнице Мехо Махмутовић.

Управник те здравствене установе Алан Курпејовић каже да је прелазак Интерног у ковид систем “благовремена релаксација” јер се у наредних неколико дана очекује повећање броја пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)