КОРОНА У КОЛУБАРСКОМ ОКРУГУ: 120 новозаражених, у Ваљеву 74

Б. П.

16. 11. 2020. у 12:38

ПРЕМА последњим подацима Завода за јавно здравље Ваљево, у Колубарском округу потврђено је још 120 позитивних на вирус корона, од чега 74 у Ваљеву, у Осечини један, Убу шест, Лајковцу 10, Љигу 13 и у Мионици 16.

КОРОНА У КОЛУБАРСКОМ ОКРУГУ: 120 новозаражених, у Ваљеву 74

Фото: Б.П.

На подручју Колубарског округа евидентирано је 120 нових случајева заразе вирусом корона. Највише новооболелих – 74 је у Ваљеву, 16 у Мионици, 13 у Љигу, 10 у Лајковцу, шест у Убу и један у Осечини.

На лечењу, на Инфективном, Грудном и Одељењу интензивне неге Опште болнице у Ваљеву, која су у ковид режиму, лечи се 90 пацијената, а у кућној изолацији налази се 981 становник Колубарског округа. У ковид амбуланти Дома здравља Ваљево прегледане су 393 особе са респираторним инфекцијама и узето је 125 брисева. Иначе, досадашња ковид амбуланта Дома здравља у Новом насељу је затворена. Прегледи пацијената са симптомима инфекције корона вирусом обављају се сада у Дому здравља.

У последњих седам дана, просечно је било 78 нових случајева короне, односно око половина тестираних. Дневно се тестира више од 200 особа сумњивих, вероватних и позитивних на корону, а у ковид амбуланти Дома здравља премашује 400 прегледа. На интензивној нези у Општој болници у Ваљеву је десетак оболелих од ковида 19, умрле су четири особе на подручју Колубарског округа, што према оценама епидемиолога указује на високу активност вируса и широку локалну трансмисију. Штаб за ванредне ситуације града Ваљева препоручио је родитељима да, уколико постоје услови, не доводе децу у обданишта Предшколске установе “Милица Ножица” наредне две недеље, због погоршане епидемиолошке ситуације.

И градоначелник Ваљева Лазар Гојковић позитиван је на корона вирус и налази се на кућном лечењу. У уторак је имао повишену температуру и респираторне тешкоће, а пцр тест показао је да има корону.

- Ово је веома опасан вирус, потпуно ломи човека. Сви треба да се што више чувају, да не оболе од короне – поручио је Ваљевцима градоначелник Лазар Гојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)