РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Још 15 заражених вирусом корона

М. Б.

14. 11. 2020. у 16:51

РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Још 15 заражених вирусом корона

Фото: И. Маринковић

НЕМА нажалост смиривања пандемије ковид-19 ни у Рудничко-таковском крају, у ком је данас још 15 особа потврђено позитивно на тај вирус, према до сада пристиглим резултатима тестирања у Горњем Милановцу.

У трећем „пику“ заразе, у овом крају укупно је 145 особа заражено корона вирусом, од њих је 28 излечено, а они и њихови контакти ослобођени су кућне изолације.

Тренутно су хоспитализоване 24 особе потврђено позитивне на корона вирус, од којих петоро у Београду: две на Инфективној клиници, по једна у КБЦ „Драгиша Мишовић“, КБЦ „Звездара“ и Првој хируршкој клиници, 14 у милановачкој Општој болници, пет у Општој болници у Чачку, сви остали, као и њихови контакти су у кућној изолацији под медицинским надзором Дома здравља.

У Ковид амбуланти тог Дома јуче је обављено 158 прегледа, урађена су 24 серолошка теста, 29 антигенских узета су 24 назофарингеална бриса.

Статистика епидемије у овом крају има етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 269, уз десет смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)