ОД ПОЧЕТКА МЕСЕЦА 58 ЗАРАЖЕНИХ Власотинце – жариште короне

И. Митић

13. 11. 2020. у 13:19

У ОДНОСУ на број становника Власотинце предњачи по броју заражених вирусом корона у Јабланичком округу.

ОД ПОЧЕТКА МЕСЕЦА 58 ЗАРАЖЕНИХ Власотинце – жариште короне

Фото: И. М.

Од почетка месеца инфекција је потврђена код 58 особа односно код половине тестираних пацијената. Само у последња три дана у овој општини је регистрован 31 новооболели. Епидемиолози лесковачког Завода за јавно здравље (ЗЗЈЗ) овакву ситуацију оцењују као неповољну са тенденцијом даљег погоршања.

Због тога је председник општине и командант Штаба за ванредне ситуације Братислав Петровић, у четвртак, увео двонедељну ванредну ситуацију. Пооштрене су противепидемијске мере које укључују забрану рада угоститељских објеката после 21 час. Забрањено је организовање свих прослава и спортских догађаја, а мере заштите предвиђене су и приликом вршења верских обреда. Препоручено је да се славе обележавају у кругу уже породице.

- Апелујем на грађане да поштују прописане мере и да заједно превазиђемо ситуацију која прети да постане још озбиљнија – казао је Братислав Петровић, председник општине и командант Штаба за ванредне ситуације.

Инспекцијске службе ће појачати рад на терену, а ЈКП „Водовод“ дезинфекцију најпрометнијих јавних површина, посебно у околини Дома здравља, школа, предшколских објеката, поред банака и поште, као и око зелене, млечне и сточне пијаце.

Власотинце има око 29.000 становника. Слична ситуација у овој општини владала је и током првог таласа појаве вируса односно крајем априла и почетком маја ове године. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)