СВЕ ВЕЋИ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА ДОЛАЗИ У КОВИД АМБУЛАНТУ: Још три новооболела од вируса корона у општини Неготин

С.М.Ј.

11. 11. 2020. у 15:31

У ОПШТИНИ Неготин тренутно је 30 активно позитивних случајева ковида-19 од којих су три новооболела.

СВЕ ВЕЋИ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА ДОЛАЗИ У КОВИД АМБУЛАНТУ: Још три новооболела од вируса корона у општини Неготин

Фото: С. М. Јовановић

Позитивни резултат стигао је за два пацијента, жену од 61 године и мушкарца од 59, који су са симптомима ковида већ хоспитализовани на Грудном одељењу неготинске болнице. На овом одељењу се лечи укупно троје позитивних.

Позитиван резултат забележен је и код мушкарца старог 35 година који је тренутно у кућној изолацији. Он је, иначе, био позитиван на ИгМ антитела, а тестиран је као контакт раније оболелог. У октобру је, иначе, од ковида оболело 28 пацијената, од којих је 15 још увек позитивно на ковид.

Корона је, међутим, однела још један живот јер је у нишком клиничком центру преминуо Неготинац, стар  56 година.

У првих 11 дана новембра на присуство вируса корона позитивно је укупно 16 особа са територије општине Неготин. Чека се још 11 резултата. Међу оболелима има и просветних радника, али и радно активног становништва и старијих од 65 година.

Последњих дана, међутим у ковид амбуланту долази већи број пацијената него што је то био случај у октобру када је лекарску помоћ тражило просечно десетак пацијената. Почетком новембра број оних са респираторним инфекцијама се сукцесивно. Само у понедељак лекарску помоћ су потражила 22 пацијента углавном са тежом клиничком сликом, а у уторак њих 23.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)