УСКОРО КОВИД БОЛНИЦА У КРУШЕВЦУ: Неимари тренутно раде на три главна објекта

С. Бабовић

10. 11. 2020. у 17:40

УСКОРО КОВИД БОЛНИЦА У КРУШЕВЦУ: Неимари тренутно раде на три главна објекта

Фото: Новости

ГРАЂЕВИНЦИ тренутно раде на изградњи три главна објекта будуће КОВИД болнице у Крушевцу, друге регионалне здравствене установе овог типа у Србији.

Болница, која се гради у касарни “Расина” у насељеном месту Паруновац,примаће пацијенте из централне и југоистичне Србије.

- Тренутно се изводе радови на изградњи централног објекта, интензивне неге и полуинтензивне неге и то су три главна објекта у кругу - каже Михајло Лачић,шеф градилишта.

Фото: Новости

- Паралелно се изводе радови на пратећим објектима,  (котларница,вешерај,капела,кухиња).Укупна површина комплекса биће 12.500 квадрта и болница ће бити капацитета око 500 лежајева.Планирано је да се све заврши до 15.децембра,према динамици и уговор и ми ћемо тај рок,наравно, испоштовати. 

КОВИД болница у Крушевцу,како је истакао недавно председник Александар Вучић имаће 150 јединица интензивне неге.

ПОСЛЕ ЕПИДЕМИЈЕ-БОЛНИЦА ОСТАЈЕ КРУШЕВЦУ

КАКО је предочено раније, мултифункционална болница са софистицираном опремом остаће грађанима Крушевца и Расинског округа извесно и након завршетка епидемије вируса корона.

Радови на рушењу старих објеката и рашчишћавању шута у касарни,која извесно време није била у функцији, кренули су 25.јула. На овим пословима били су ангажовани припадници Војске Србије уз логистичку подршку локалне самоуправе.

Извођач је фирма “Термомонт”,а међу подизвођачима је више грађевинских фирми и локалних предузећа.Камен темељац постављен је средином августа,а том приликом премијерка Ана Брнабић напоменула да је реч о инвестицији од милијарду и 724.200.000 динара.

Фото: Новости

Крушевачка болница је, на основу планова у које су “Новости” имале увид,практично “мања верзија” КОВИД болнице на Батајничком друму.

Фото: Новости

Имаће више засебних објеката(пријемна амбуланта, интензивна и полуинтензивна нега,централни објекат,операциона сала, хемиодијализа, лабораторија,одељење дијагностике-скенер, магнетну резонанцу, ренген).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)