СВАКИ ТРЕЋИ ПОЗИТИВАН: У Пиротском округу све више заражених

В.Ћ.

09. 11. 2020. у 17:56

СА подручја Пиротског округа, данас је у лабораторију “Ватрено око” у Нишу, послато 57 брисева сумњивих на ковид 19. У протекла четири дана узорковано је 149 брисева, од којих је 49 позитивно.

СВАКИ ТРЕЋИ ПОЗИТИВАН: У Пиротском округу све више заражених

Фото: В.Ћ.

Како кажу у ЗЗЈЗ у Пироту, проценат позитивности је 33 одсто, што је нагли пораст броја заражених у односу на прошли месец, када је лабораторијски потврђено 22 случаја. У кућној или болничкој изолацији, у зависности од клиничке слике, тренутно је 160 особа.

Повећава се и број прегледа у пиротској и димитровградској ковид амбуланти. Од почетка епидемије лаборатиријски је потврђен 451 случај заразе, док је 29 особа преминуло.

Ситуација у Пироту и Димитровграду је неповољна, док је у Белој Паланци и Бабушници несигурна са тенденцијом да пређе у неповољну. На грудном одељењу пиротске Болнице је12 болесника са пнеумонијом, од којих се 5 отпушта кући, а 7 остаје под надзором лекара-кажу стручњаци Центра за контролу и превенцију болести пиротског ЗЗЈЗ и поручују да је и даље потребно доследно и одговорно поштовати све наложене мере превенције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)