У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ НОВА МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА: Покрајина јача инвестиције у здравству

З. ГРУМИЋ

09. 11. 2020. у 16:15

У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ НОВА МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА: Покрајина јача инвестиције у здравству

Фото Танјуг

У ИНСТИТУТУ за онкологију Војводине у Сремској Каменици данас је пуштена у рад нова магнетна резонанца, за чију је набавку и изградњу објекта за смештај тог апарата, Покрајинска влада издвојила 126,5 милиона динара.

Реч је о трећој магнетној резонанци у том институту,  само једном у низу инвестиционих пројеката у области здравства које је реализовала Покрајинска влада, истакао је њен председник Игор Мировић приликом посете тој здравственој институцији.

- Унапређење здравствене заштите, које се одвија у континуитету од 2016. године, међу првим је приоритетима Покрајине и државе Србије.

ИНВЕСТИЦИЈЕ

ИДУЋЕГ месеца биће завршена реконструкција Интерне клинике Клиничког центра Војводине у Новом Саду а наредних дана очекује се да у републичкој Влади буде закључен и уговор о изградњи блокова Б и Ц Клиничког центра. - Све те инвестиције у здравствени систем послужиће да 2021. годину дочекамо спремнији и боље организовани, јер је пред нама важан задатак, борба са вирусом ковид - поручио је Мировић.

Мировић је напоменуо да ће нови објекат у којем је смештена магнетна резонанца бити спојен са будућим објектом Каменица 3, чија је прва фаза изградње у току.

- Радови се одвијају предвиђеном динамиком а кад та зграда, на укупно 9.500 квадратних метара, буде изграђена и опремљена знатно ћемо унапредити ниво здравствене заштите у сва три института у Сремској Каменици.

КОВИД 19

У ВОЈВОДИНИ је претходног дана било 324 позитивних на ковид, од којих 246 на територији Новог Сада. - Ситуација у Новом Саду и у још 11 општина у покрајини је алармантна. Очекујем да те локалне самоуправе уведу ванредну ситуацију, што значи у првом реду да ограниче рад објеката у којима се окупља велики број људи – нагласио је Мировић и додао да су већ четири клинике у Новом Саду претворене у „ковид-болнице“.

Покрајинска влада ће идуће године, додао је Мировић, наставити да улаже у здравство, односно у опремање болница, института, домова здравља и других установа у здравственом систему Војводине.

- Наредна година биће тешка, имајући у виду изазове са којима се суочавамо када је реч о вирусу корона, стога ћемо наставити да улажемо значајне напоре на јачању нашег здравственог система – поручио је Мировић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)