ОБУСТАВЉА СЕ НАСТАВА У ДВЕ ШКОЛЕ У ДИМИТРОВГРАДУ: Стављен катанац на образовне установе због инфекције међу запосленима

В.Ћ.

05. 11. 2020. у 13:53

ШТАБ за ванредне ситуације у Димитровграду, начијем је челу Др Владица Димитров, председник општине, одлучио је, да због погоршане епидемиолошке ситуације, ОШ "Христо Ботев" и Гимназија " Свети Крило и Методије", прекину рад до 20. новембра.

ОБУСТАВЉА СЕ НАСТАВА У ДВЕ ШКОЛЕ У ДИМИТРОВГРАДУ: Стављен катанац на образовне установе због инфекције међу запосленима

Фото: И.М.

Епидемиолошка ситуација у овом граду, погоршала се последњих дана, због чега је 2. новембра уведена ванредна ситуација. Оваква одлука уследила је након препоруке ЗЗЈЗ у Пироту који покрива и подручје Димитровграда у чијој ковид амбуланти се, за преглед дневно јави између 30 и 50 људи што је велики број у односу на број десетак хиљада становника, колико има цела општина.

Истом одлуком школама је наређено да припреме и усвоје план какоко би се пропуштена настава надокнадила. Међу запосленима у школама такође су регистровани случајеви ковида.

Једно од објашњења за нагло погоршање епидемиолошке ситуације у Димитровграду, у коме је до пре десетак дана било свега 4 лаборатријски потврђена случајева заразе, јесте и чињеница да велики број грађана, ради у суседној Бугарској и да свакодневно путује на посао у Драгоман, Сливницу или Софију. Након увођења ванредне ситуације, ограничен је у број грађана који се могу окупљати, број људи који могу да присуствују сахранама је такође до 5 особа, поново је зхатворена зелена пијаца, а предузете су и другхе мере как би се псречило ширења заразе. забрањени су сви масовни скупови на отвреном и затвореном попус прослава и журки, скраћено радно време угоститељских кобјеката, ЈП "Комуналац" наређена је дезинфекција јавних простора и сличне мере.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)