ЗА ЛЕПУ СТАРОСТ: У Будисави отворен комплетно реконструисан објекат Дома пензионера

З. ГРУМИЋ

05. 11. 2020. у 09:56

ЗА ЛЕПУ СТАРОСТ: У Будисави отворен комплетно реконструисан објекат Дома пензионера

Фото Прес служба града

МЕШТАНИ Будисаве, у првом реду они старији, добили су јуче на коришћење обновљени и савремено опремљен Дом пензионера у којем ће своје слободно време моћи да проводе у квалитетно уређеном простору, уз различите садржаје примерене трећем добу.

На пригодној свечаности, уз примену одговарајућих мера заштите од вируса корона, објекат у центру насеља свечано су, пресецањем врпце, отворили заменик градоначелника Милан Ђурић, председник градског Удружења пензионера Момо Чолаковић и Милутин Игњатић, председник месне организације пензионера.

- Драго ми је што Дом пензионера у Будисави поново ради. У реконструкцију и опремање објекта уложено је десет милиона динара, како би старији становници овог приградског места имали простор у којем могу квалитетно да проводе своје слободно време - истакао је Ђурић, поручивши да је та инвестиција још једна потврда бриге Града о својим најстаријим суграђанима.

ЋИРИЛИЦА

ПЕНЗИОНЕР Бошко Брзић имао је примедбу да је назив, на улазним вратима дома, требало да буде исписан ћириличким писмом уместо латиницом.

- Може испод да се исти садржај испише и на мађарском језику - додао је Брзић. Званичници су обећали да ће корекција бити урађена.

У последњих осам година, подсетио је Ђурић, уложено је више од 400 милиона динара у адаптације, реконструкције или изградњу седам домова пензионера на градском подручју. Председник Удружења пензионера захвалио је Граду на бризи и стварању бољих услова за живот око 800 корисника пензије у Будисави.

Фото З. Грумић

- Веома је важно да старији људи знају да нису заборављени и да могу да проводе своје слободно време у пристојним условима. Ускоро ће бити отворен и Дом пензионера у Кисачу, следеће године у Каћу, а наредних година очекујемо отварање објеката у Лединцима, Каменици и надамо се, изградња Дома пензионера на Поповици - навео је Чолаковић и посебно захвалио градоначелнику Вучевићу на подршци.

Објекат површине око 120 квадратних метара има грејање на гас и опремљен је новим намештајем и електронским уређајима. Комплетано су замењени кров, дрвене столарије и изолација објекта. Урађени су нови подови, керамика и преградни зидови и замењени олуци санитарије...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)