ОСУЂЕНИЦИ СЕ ОДРИЧУ СЕ ОБРОКА: Пружају подршку најсиромашнијим грађанима

Ј.Ћ.

04. 11. 2020. у 12:57

У КАЗНЕНО-ПОПРАВНОМ заводу у Нишу 260 осуђеника одрекло се по два сува оброка у корист социјално најугроженог становништва како би пружили подршку најсиромашнијим грађанима док траје пандемија корона вируса.

ОСУЂЕНИЦИ СЕ ОДРИЧУ СЕ ОБРОКА: Пружају подршку најсиромашнијим грађанима

Фото: Новости

У хуманој акцији учествују сви осуђеници у полуотвореном одељењу који су сами дошли на идеју да се одрекну такозваног сувог оброка који добијају недељом уместо вечере.

Управа КПЗ у Нишу ће ову помоћ дистрибуирати у сарадњи са Црвеним крстом у том граду.

Подсећамо да се у марту одмах по избијању епидемије корона вируса, скоро 4.700 осуђеника у највећим казнено-поправним заводима у земљи - Сремској Митровици, Нишу, Пожаревцу (Забели), Панчеву и Окружном затвору у Новом Саду одрекло једног сувог оброка у корист социјално најугроженијег дела становништва како би пружили своју подршку у ванредним околностима.

Такође, осуђеници у КПЗ у Нишу су у протеклих неколико месеци сакупили 30 џакова пластичних чепова и затварача за рециклажу, дајући свој допринос овој еколошкој акцији усмереној на заштити животне средине.

Чепови ће до краја ове седмице бити прослеђени организацији која се бави њиховим прикупљањем и рециклажом у хуманитарне сврхе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)