ЈОШ ПЕТОРО ЗАРАЖЕНИХ У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно заражено 252, преминуло 13

М. Б.

03. 11. 2020. у 16:48

ЈОШ ПЕТОРО ЗАРАЖЕНИХ У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно заражено 252, преминуло 13

Фото М. Б.

ЈОШ петоро лица у Рудничко-таковском крају, потврђено су позитивни на корона вирус, на основу до синоћ пристиглих резултата тестирања у Горњем Милановцу.

До синоћ, у овом крају тренутно  су укупно 42 особе позотивне на корона вирус.

- Од њих, деветоро је излечено, а они и њихови контакти су ослобођени и кућне изолације. Хоспитализовано их је укупно петоро: једно на Инфективној клиници у Београду, четворо у милановачкој Општој болници, сви остали, као и њихови контакти су у кућној изолацији – потврдио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

Он званично упозорава, да епидемиолошка ситуација у овом крају убрзо може да ескалира.
Ковид амбуланта тог Дома, нажалост бележи рекорд прегледа, везаних за ковид-19 од почетка ове године, надаље. Јуче је у њој прегледано 75 особа, од којих се њих 57 јавило први пут због сопствених сумњи на ту заразу. Урађено је: 35 лабораторијских налаза, 18 рентгенских снимака плућа, 21 серолошки тест, узето 12 назофарингеалних брисева,  хоспитализована су два пацијента.

Статистика епидемије у овом крају званично се дели у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другом „пику“ од половине јуна заражено је укупно 192, уз осам смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)