НОВЕ АТРАКЦИЈЕ НА ОТВОРЕНОМ: Свилајнац се поноси обогаћеним поставкама природњачког центра Србије

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

02. 11. 2020. у 10:20

НОВЕ АТРАКЦИЈЕ НА ОТВОРЕНОМ: Свилајнац се поноси обогаћеним поставкама природњачког центра Србије

Фото СО у Свилајнцу

ПРИРОДЊАЧКИ центар Србије уредно новим садржајима обогаћује постојећу понуду, па посетиоци од ове сезоне могу да уживају у редизајнираним и допуњеним изложбама, али и новим експонатима.

Поставка названа "Животиње Африке" богатија је за реплике афричког бивола, сабљасте антилопе, нилског коња и белог носорога, а посебна атракција сегмента под називом "Свет диносауруса" јесу копије лобања спиносауруса и кархародонтосауруса - са оригиналним уметком горње и доње вилице. "Геолошки времеплов" је обогаћен експонатима које чине оригинални фосили из периода архаика, протерозоика и палеозоика, па су ту прави остаци строматолита, трилобита, ортоцераса, брахиопода и морских кринова, те аутентични делови амонита из периода мезозоика.

Данијела Чукнић, Фото СО у Свилајнцу

Фото СО у Свилајнцу

Kао део сарадње Природњачког центра Србије и Развојног центра Руског географског друштва - које ове године обележава 175 година постојања - током лета је постављена изложба фотографија под називом "Русија - најлепша земља на свету"...

У ПАКЕТУ БИЦИКЛИ И - БАЗЕН

УЗ купљену улазницу, посетиоци могу бесплатно да изнајме бицикл за вожњу по Свилајнцу, а - док је време то дозвољавало - без додатних трошкова су могли да користе и градске базене, који се налазе одмах поред Природњачког центра Србије.

- Због увођења ванредног стања, нажалост, нисмо могли да уприличимо свечано представљање нових експоната, чак извесно време нисмо ни радили, што је свакако донело одређене губитке. Али стабилизација ситуације и агресивнија промоција домаћег туризма, уз велику предност због чињенице да се велики део наших експоната налази на отвореном, донели су нам пораст броја индивидуалних посета.

Фото СО у Свилајнцу

То је, донекле, ублажило лош биланс због изостанка ђачких екскурзија, па смо презадовољни због тога што је само током прве половине августа у Природњачки центар Србије дошло око 7.000 посетилаца - поносна је директорка Данијела Чукнић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)