КОВИД У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: У октобру 16 оболелих, од почетка епидемије 396

В.Ћ.

29. 10. 2020. у 21:35

КОВИД У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: У октобру 16 оболелих, од почетка епидемије 396

В. Ћирић

ОД почетка октобра на подручју Пиротског округа од ковида 19 оболело је 16 особа. Данас су стигли резултати за 8 брисева од укупно 14 који су у “Ватрено око” послати претходног дана и сви су негативни. Преосталих 6 биће познати сутра - саопштавају у пиротском ЗЗЈЗ.

Од почетка епидемије у округу је регистровано 396 лабораторијски потврђених случајева ковида. Највише их је у Пироту 271, затим у Белој Паланци 82, у Бабушници је било 38 и у Димитровграду 5 случајева. До сада је преминуло 28 особа.

У изолацији је тренутно 25 особа са члановима породица.У последње две недеље повећан је број прегледа у ковид амбулантама, али се многи не јављају здравственим скужбама , па је број заражерних вероватно већи - констатују у ЗЗЈЗ у Пироту и наглашавају да је епидемиолошка ситуација несигурна са тенденцијом да пређе у неповољну.

На грудном одељењу пиротске Болнице тренутно је 4 пацијента са сумњом на ковид. Један је тестиран и негативан је, док се за преосталну тријицу чекају резултати - кажу у Центру за превенцију болести пиротског ЗЗЈЗ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)