СЛЕПОМ ДРУГУ КУПИЛИ СИНТИСАЈЗЕР: Хуманост корисника Центра социјалне заштите “Наша кућа у Кикинди

Р.Ш.

29. 10. 2020. у 18:39

СЛЕПОМ ДРУГУ КУПИЛИ СИНТИСАЈЗЕР: Хуманост корисника Центра социјалне заштите “Наша кућа у Кикинди

Фото: Р.Ш.

КОРИСНИЦИ Центра за пружање услуга социјалне заштите “Наша кућа" још једном су показали велику хуманост, овај пут међусобну.

Њихове меке душе су се ујединиле, па су се одрекли хонорара који су зарадили продајом часописа "Лице улице" и свом новом другу купили синтисајзер.

- У септембру смо добили новог друга. Он је Ђура Рељин из Мокрина и слеп је. Не види нас, али нас одлично чује. Много је талентован за музику и лепо пева. Међутим, ми смо овде имали стари, неисправан синтисајзер, па смо одлучили да Ђури купимо нови инструмент. Од продаје часописа сакупили смо 16.000 динара и купили поклон. Изненадили смо нашег друга и сви смо много срећни. Сада нам Ђура свира и пева народну, поп и другу музику. Пева нам песме Тошета Проеског, песме групе “Галија”, певао нам је “Љубав ми срце мори” – испричао нам је Зоран Савичић, корисник центра.

Фото: Р.Ш.

Када смо у четвртак посетили ову установу, Ђура није могао да дође, јер је због прехладе морао да остане код куће. Часопис "Лице улице" летос у центру града продавало је најчешће шесторо корисника ове установе. Новац који тако прикупе искористе да набаве оно што им недостаје за заједничку игру и забаву.

Центар има 30 корисника различитог узраста. Бројним активностима, највише продајним базарима и изложбама, до сада су показали да могу да се укључе у живот заједнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)