СЕДАМ НОВОБОЛЕЛИХ: У Јабланичком округу расте број нових случајева инфекције

И.М.

29. 10. 2020. у 17:39

СЕДАМ НОВОБОЛЕЛИХ: У Јабланичком округу расте број нових случајева инфекције

Фото; И.Митић

ПОСЛЕДЊИ извештај лесковачког Завода за јавно здравље(ЗЗЈЗ) није ни мало охрабрујући када је реч о тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју Јабланичког округа.

У последња 24 часа регистровано је седам случајева новог обољевања међу 45 узоркованих особа од којих је 27 тестирано у Лесковцу.

У овом граду вирусом су инфициране четири особе, две у Власотинцу, а једна у Лебану. Ради се о пет запослених, једној незапосленој особи и о једном пензионеру. Тренутно се чекају резултати за 61 пацијента који су, претходних дана, узорковани у лесковачком ЗЗЈЗ, Општој болници и домовима здравља округа.

Међу два пацијента у Власотинцу, код којих је потврђена инфекције опаким вирусом, је и један здравствени радник овдашњег Дома здравља. Власотиначки Штаб за ванредне ситуације је поновио апел грађанима да се придржавају свих прописаних мера како би се сузбила епидемија. Од грађана се посебно очекује да приликом предстојећих Задушница и обележавања слава окупљања сведу на најужу породицу.

Епидемиолози и лекари указују на то да се повећава број прегледа у ковид амбулантама као и број пацијената са индикацијама за тестирање на вирус, па се предвиђа да ће број новорегистрованих случајева заразе и даље да расте.

Због тога се апелује на све да се строго придржавају противепидемијских мера. Да носе заштине маске, и на отвореном простору, и да воде рачуна о хигијени руку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)