НОВА ЦВЕТНА ДЕКОРАЦИЈА: За јесењу садњу у Вршцу комуналци припремили скоро 16.000 комада виола

Ј. Ј. Б.

29. 10. 2020. у 00:17

НОВА ЦВЕТНА ДЕКОРАЦИЈА: За јесењу садњу у Вршцу комуналци припремили скоро 16.000 комада виола

Фото: Ј.Ј. Баљак

НА Вршачким улицама и трговима у току је јесења садња цвећа.

Служба зеленила ЈКП „Други октобар“ је за ову јесен припремила 15.000 комада виола, које ће бити посађене у партерним цветњацима, као и 800 комада истих садница за висеће корпе, које ће бити постављене на стубовима јавне расвете.

Највише садница биће утрошено за нови барокни цветњак на Градском тргу, код Ђорђевића, где се на површини од 450 квадратних метара сади 5.000 комада виола различитих боја.

До недавно, вршачки комуналци су сами узгајали све цвеће које се користи за уређење зелених јавних површина, а сада у својим расадницима узгајају само саднице за пролећну садњу – око 40.000 комада. Јесењи расад купују.

Упркос томе, Вршац блиста у свако доба године. Тако је било чак и пролетос, за време изолације. Зато га последњих година многи с правом називају Град цвећа, јер, кажу упућени, има највише уређених зелених јавних површина у односу на остале градове у Србији.

Поређења ради, Београд у пролећној сезони припреми око 1.400 саксија за украшавање стубова јавне расвете, а Вршац, који је небројено пута мањи, за те намене припреми 500 саксија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)