МАПИРАЊЕ ДИРЕКТНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Пројекат за повезивање дијаспоре са матицом кроз подстицање предузетништва

И.М.

28. 10. 2020. у 19:09

ЦЕНТАР за развој Јабланичког и Пчињског округа пружаће техничку подршку југу Србије у току имплементације пројекта који треба да успостави директну везу дијаспоре са матицом, а са циљем јачања и подстицања предузетништва са и кроз српску дијаспору у Аустрији, Швајцарској и Немачкој.

МАПИРАЊЕ ДИРЕКТНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Пројекат за повезивање дијаспоре са матицом кроз подстицање предузетништва

Фото: ОУ Медвеђа

За нашу дијаспору у овим земљама припремљен је пакет техничке помоћи који ће јој пружити све битне информације о локалним самоуправам као и о инвестиционим приликама на подручју два округа југа Србије.

Пројекат под називом „Link Up“ подржаваће, кроз менторство, мала и средња предузећа. Локалне самоуправе и овдашњи привредници имаће подршку у привлачењу инвеститора кроз директну сарадњу са дијаспором, а планирани су и пословни скупови у Србији и иностранству.

За овај посао шест домаћих регионалних развојних агенција добиће грантове од Аустријске развојне агенције, која финансира пројекат, у партнерству са Министарством за европске интеграције Владе Србије, Привредном комором и Развојном агенцијом Србије.

Са циљем реализације планираних активности овим поводом су Небојша Арсић, председник општине Медвеђа и Драгана Белензада, директорка Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа одржали састанак на којем су представљене све могућности будуће сарадње матице и дијаспоре. Представници регионалне развојне агенције ће сличне састанке имати и у другим локалним самоуправама два округа на југу земље.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)