УКЛАЊАЈУ РУГЛО ПОД ПАНЧИЋЕМ: На Копаонику настављено рушење нелегално изграђеног објекта

М.Н.

28. 10. 2020. у 16:26

УКЛАЊАЈУ РУГЛО ПОД ПАНЧИЋЕМ: На Копаонику настављено рушење нелегално изграђеног објекта

Фото: Архива ВН

НАКОН годину дана паузе, на Копаонику је настављено рушење нелегалног објекта који је пре три године, на локацији Суво рудиште, недалеко од маузолеја Јосифу Панчићу, изградила Снежана Митковић из Смедерева.

 Укањање овог објекта, које је наложила републичка грађевинска инспекција, започело је у октобру прошле године када је инвеститорка скинула кров и ПВЦ-столарију.

Дивљи објекат на Панчићевом врху дуго је био у жижи јавности, јер се инвеститорка оглушивала на сва рења и захтеве да заустави градњу, а потом и да уклони објекат који је изграђен на месту где није довољена никаква градња. Инвеститорка је својевремено од општине Брус добила дозволу да на истом месту изгради монтажно - демонтажни ски-бифе површине 250 квадрата, а она је изградила “бетонски колос” са три спрата површине више од 1.000 квадрата.

Фото: Архива ВН

У августу прошле године инспекција је покушала да сруши овај објекат, али су се инспектори одмах повукли, јер нису добили асистенцију полиције. Министарка грађевина Зорана Михајловић и министар полиције Небојша Стефановић тада су изјавили да се закон мора поштовати и да ће спорни објекат бити уклоњен.

На Копаонику сви верују да Снежана Митковић, према незваничним информацијама власница киоска у Смедереву, није прави инвеститор и да иза ње стоје много моћнији људи. Не зна се да ли ових дана рушење реализује инвеститорка или је механизацију и qудство анга`овала др`ава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)