ОБНОВА КОЛОВОЗА КА БРЗИ: Лесковачкој локалној власти приоритет реконструкција пута ка Вучју

И.Митић

28. 10. 2020. у 16:20

ДЕО коловоза општинског пута Вучје – Брза биће у наредна два месеца у потпуности обновљен средствима из градског буџета у износу од 10 милиона динара.

ОБНОВА КОЛОВОЗА КА БРЗИ: Лесковачкој локалној власти приоритет реконструкција пута ка Вучју

Фото И. Митић

Обнавља се деоница дуга 630 метара. У току је „скидање“ камене коцке уграђене пре 45 година, а пре асфалтирања, предстоји замена шљунка и уградња новог тампонског слоја, па је саобраћај на овој деоници обустављен. У локалној самоуправи очекују да ће, у сарадњи са Владом Србије, обновити и 17 километара државног пута Лесковац – Вучје.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је подсетио на досадашња улагања у путну инфраструктуру на подручју Поречја у укупној вредности од око 64 милиона динара.

Фото И. Митић

- Урадили смо 2,3 километра пута између Мирошевца и Славујевца. На релацији од Горње Јајине до Бунушког Чифлука реконструисана су 2,5 километра пута, а изграђен је и кружни ток у Вучју. Након што смо, уз помоћ државе, у потпуности реконструисали више од шест километра пута из правца Власотинца ка Лесковцу, сада нам је приоритет обнова 17 километара државног пута до Вучја. Надам се да ће и ова препрека и велики изазов биће превазиђени у сарадњи са Владом Србије – рекао је Цветановић.

ЛЕСКОВЧАНИ НОВИ ВЛАСНИЦИ

Агенција за лиценцирање стечајних управника је недавно саопштила да је „Поречје“, у трећем покушају, продато за скоро 143 милиона динара, а нови власници су из Лесковца. Ради се о конзорцијуму предузећа „Стрела“, „Фунго Југ“ и „Дестилерија Тривулекс“. Лесковачки привредници су постали власници комплекса за прераду воћа у Вучју чија је површина 18.500 метара квадратних, 35 хектара земљишта у овом крају као и пословних простора у Београду и Лесковцу.

Фото И. Митић

Он је закључио да је реконструкција овог путног правца важна због безбедности саобраћаја, али и због инвеститора. Као пример за то навео је недавну купопродају некадашњег најзначајнијег пољопривредног комбината на југу Србије „Поречја“ из Вучја у стечају. У локалној самоуправи очекују да „Поречје“ крене путем опоравка што ће позитивно утицати и на унапређење пољопривредне производње у Вучју и околини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)