НОВИ ПАЗАР: Иницијатива да једна улица у овом граду понсе име по хероју са Кошара

Тањуг

27. 10. 2020. у 22:56

НОВИ ПАЗАР: Иницијатива да једна улица у овом граду понсе име по хероју са Кошара

Фото: В. Н.

НА другој седници Скупштине Града Новог Пазара, која је заказана за четвртак, 29. октобар, разматраће се предлог да се једна улица у том граду назове по хероју са Кошара Насеру Вучељу, јавља РТС.

Одлуку о промени назива ове улице разматраће одборници локалног парламента јер је Комисија за културно-историјске споменике и давање назива улицама и трговима усвојила захтев породице Вучељ и Војске Србије да се Мурска улица, у којој је живео, назове по Насеру.

Зелено светло за промену назива улице дало је и Министарство државне управе и локалне самоуправе, и поред негативног мишљења Бошњачког националног вијећа (БНВ) и Савета за међунационалне односе за која је навело да "нису правно обавезујућа", додаје РТС.

Вијеће је у образложењу негативног мишљења навело да, имајући у виду да је Влада Србије приступила ажурирању адресног регистра, Град Нови Пазар треба да изради предлог одлуке о именовању свих улица у граду чиме би се решили сви појединачни случајеви.

Насер Вучељ погинуо је 19. априла 1999. године у рејону Маја Глава, током битке за караулу Кошаре, у време НАТО агресије.

Био је припадник 125. моторизоване бригаде. Имао је 21 годину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)