РЕНОВИРА СЕ ШКОЛА У ГРАЧАНИЦИ: Председник општине обишао радове у установи Миладин Митић

Д.З.

26. 10. 2020. у 21:55

РЕНОВИРА СЕ ШКОЛА У ГРАЧАНИЦИ: Председник општине обишао радове у установи Миладин Митић

Фото: Д.З.

ПРЕДСЕДНИК општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас радове на реновирању и адаптацији основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем Селу.

Прва од три фазе је завршена а директор школе каже да је ово најквалитетније улагање у последњих скоро шест година. Други спрат школе готово је у потпуности реновиран у првој фази пројекта који финансира општина Грачаница преко свог одељења образовања. Мења се инвентар, уређују подови и расвета у школи, адаптирају тоалети, кречење објекта је завршено а фискултурна сала биће преуређена у савремену библиотеку. Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је данас током обиласка радова да је веома задовољан интензитетом радова и најавио наставак улагања у образовне инститције како би и деци и наставном особљу створили боље услове рада и школовања.

Фото: Д.З.

-Осим ове, све школе на територији општине Грачаница које до сада нису биће реконструисане све са циљем да наша деца не оскудевају ни у чему што је потребно за њихов правилан развој. Похвалио бих и директора школе „Миладин Митић“ који на један квалитетан начин води ову школу и који препознаје потребе ове образовне институције. Очекујем и да се заврши изградња Средњошколског центра што пре иако је рок за завршетак померен за два месеца- казао је председник Поповић док је директор основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем Селу Љубиша Караџић казао да је ово једно од највећих и најзначајнијих реновирања у последњих пет и по година.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и директор основне школе у Лапљем Селу Љубиша Караџић посадили су након обиласка радова украсна дрвећа у дворишту ове школе. Саднице ће наредних дана бити подељени свим образовним институцијама на територији општине Грачаница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)