ПОМОЋ ДРЖАВЕ И ОПШТИНЕ: За запошљавање у Петровцу на Млави 3,9 милиона

Д.Н.

26. 10. 2020. у 20:02

ПОМОЋ ДРЖАВЕ И ОПШТИНЕ: За запошљавање у Петровцу на Млави 3,9 милиона

Фото: Општинска управа Петровац на Млави

У ОКВИРУ Локалног акционог плана за запошљавање за 2020. годину, општина Петровац на Млави издвојила је из буџета два милиона динара, а Национална служба запошљавања још 1,9 милиона.

Укупном сумом од 3,9 милиона у овој општини реализују се два програма у оквиру заједничког конкурса. За јавне радове намењено је 1,9 милиона, а за субвенције за самозапошљавање два милиона.

- Када су у питању јавни радови, кроз овај конкурс преко КЈП „Извор“ запослили смо 12 радника на период од четири месеца, док је субвенције за самозапошљавање и оснивање фирми добило осам лица – рекао је Душко Нединић, председник општине Петровац на Млави.

У последње четири године, ова општина је кроз финансирање Локалног акционог плана за запошљавање наменила преко осам милиона динара за програме јавних радова и самозапошљавања.

-У односу на буџет којим располажемо и на основу тога да спадамо у групу сиромашнијих општина, ово су заиста огромна средства за такав вид помоћи незапосленим грађанима. Многи од њих су из осетљивих група, старији од 50 година, млади, Роми, неквалификовани радници, а велики број њих је и из сеоских средина – напоменуо је Нединић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)