САДНИЦЕ НА КУЋНУ АДРЕСУ: Новост из чачанског института за воћарство

В. И.

26. 10. 2020. у 16:27

САДНИЦЕ НА КУЋНУ АДРЕСУ: Новост из чачанског института за воћарство

Фото архива

ИНСТИТУТ за воћарство у Чачку започео је сезону продаја садница, а новина је што ове године садни материјал купци могу да добију и на кућну адресу, што је посебно обрадовало купце из удаљених чачанских села и околине.

Као и претходних година ова научна установа која се бави производњом садница и стварањем новог садног материјала, као и сорти воћака, највеће интересовање влада за шљиву, али и за кајсију, орах и леску.

Пре седам дана кренули смо са вађењем садног материјала из наших засада и са продајом свих врста дрвенастих воћака: шљиве, јабуке, крушке, трешње, вишње, брескве. Расаду садимо за свих 18 сорти шљиве које је Институт створио у претходном периоду - рекао је директор чачанског Института Милан Лукић.

- Имамо и наше интерне контроле, иако нисмо обавезни по закону, да би наши произвођачи били потпуно сигурни и безбедни када је у питању садни материјал.

Из ове научне установе, да подсетимо, до сада је изашло  46 оплемењених сорти разног врста воћа, а најпознатије су свакако сорте шљиве, 18. по реду је „лана” која је пролетос стигла на садњу.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)