КРАЉЕВО ТРАГА ЗА МИЛИОНЕРОМ: У граду на Ибру тема дана- ко је добитник лото седмице вредне 2,5 милиона евра

Горан Ћировић

24. 10. 2020. у 21:25

КРАЉЕВО ТРАГА ЗА МИЛИОНЕРОМ: У граду на Ибру тема дана- ко је добитник лото седмице вредне 2,5 милиона евра

Фото Г. Шљивић

НЕОДОЉИВО подсећајући на домаћи филм "Потера за Срећ(к)ом", у Краљеву су јуче пре подне главне теме чаршијских и прича уз прву јутарњу кафу биле - ко је добитник лото седмице, ко је из града на Ибру добио око 2,5 милиона евра, да ли је добитник Краљевчанин или је комбинација овде само уплаћена, да ли је добитна била регуларна колона или систем, коме су бројеви 8, 17, 22, 26, 36, 37, 38, извучени у 85. колу у петак увече, донели срећу.

Разне теорије и коментари, наравно и честитке срећном добитнику, осванули су и на друштвеним мрежама, а било је и оних који су кришом, и као случајно, обилазили поједина уплатна места покушавајући да сазнају да ли је баш ту уплаћен тикет.

- Наравно да ће остати анониман, а шта друго?! Драго ми је што је добитник из Краљева, а још би ми било драже да се ради о некоме коме је новац баш потребан, о некоме ко, као и већина нас, једва саставља крај са крајем... Надам се да је срећа овог пута погледала добре људе, а не оне који новца имају и више него што им треба - каже старији Краљевчанин загледајући затворена врата уплатног места Државне лутрије Србије у центру Краљева.

- Не раде викендом - додаје ширећи руке. - Ма, ко год да је добио толике паре, нек их у здрављу потроши!

Добитак од 2,5 милиона евра, или тачније 294.466.795 динара, засигурно је највећа премија са наградних и игара на срећу која је стигла у Краљево. Било је и раније добитника бинго премија, лото шестица, аутомобила и других награда, али оволико новца одједном, бар колико сећање служи једног од овдашњих пасионираних љубитеља игара не срећу, до сада није било.

- Лото играм пуне четири деценије, и добијао сам петице, понекад пристојне, понекад скромне износе, али никако да ми се посрећи та седмица - прича Илија В. - Сада у петак погодио сам један број. Али, увек кажем: биће боље следећи пут. Играм и надам се, јер ко не игра тај не може ни да добије, није то нека велика мудрост.

Уз дилему ко је срећник и где је комбинација уплаћена, у граду на Ибру расправљало се и о начину исплате премије, одједном или на рате, па чак и о томе како ће новац бити потрошен.

- Кад се одбије порез, може и месечно да капље, ја се уопште не бих бунила. И не бих одмах отрчала да купим нови "мерцедес" или "ауди", већ бих прво намирила своју децу, па полако... Ех, није новац у животу најважнији, али решава многе проблеме - искрено је, на друштвеној мрежи, написала једна Краљевчанка.

Једна њена суграђанка коментарисала је да је штета што добитник због светске пандемије вируса корона неће моћи да отпутује на неку скупу и атрактивну туристичку дестинацију, док му је један мештанин града на Ибру, путем друштвене мреже, већ отворено понудио ортаклук у послу "који не може да омане".

Фото принтскрин

- Моје комшије су готово до поноћи ослушкивале да ли се негде чује неко шенлучење или велико славље, песма... А, онда су разочарано констатовали како тај или та, не зна ни да се радује - додаје наш саговорник. - Ма, и ја бих у тој ситуацији остао анониман, таква су времена. Знали би само моји најближи. Само питање је хоће ли овакав добитак икада више стићи у Краљево.

ИСПЛАТА У ЦЕНТРАЛИ У БЕОГРАДУ

УПЛАТНА места Државне лутрије Србије (ДЛС) у Краљеву не раде викендом, а власници других продајних места, попут мењачница или киоска, до суботе по подне нису имали информацију где је добитни тикет уплаћен.

- Мислим да то и нећемо сазнати, можда тек у понедељак ако се огласи организатор игре, у овом случају ДЛС - каже власник мењачнице у којој је такође могуће уплатити лото. - Добитник све формалности завршава у централи Државне лутрије у Београду, нема више ништа са уплатним местом, једино ако жели да части продавца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)