ВЕШТЕ ЂАЧКЕ РУКЕ: Креативне радионице за најмлађе Краљевчане у КЦ Рибница (ФОТО)

Г. Ћ.

24. 10. 2020. у 13:54

ВЕШТЕ ЂАЧКЕ РУКЕ: Креативне радионице за најмлађе Краљевчане у КЦ Рибница (ФОТО)

Фото: КЦ Рибница

УПРКОС светској пандемији корона вирусом, краљевачки Културни центар „Рибница“ и ове године организује сада већ традиционалне, јесење креативне радионице за своје најмлађе суграђане.

Уз поштовање свих епидемиолошких мера и препорука, прва радионица одржана је у ОШ „Вук Караџић“ у Каменици надомак Краљева. Први део програма заснивао се на разговору са малишанима о јесени, променама у природи, о екологији и еколошким материјалима...У другом, практичном делу, ђаци су уз помоћ водитељке радионице Оливере Марјановић и својих учитељица Јелене Митрић и Јелене Катић најпре осмислили, а потом осликавали и украшавали кућице за птице, као и кутије за ситне предмете.

Фото: КЦ Рибница

- Овим креативним, али уједно и едукативним радионицама подстиче се машта и креативност, као и тимски рад код деце што је веома важно у њиховом, основношколском узрасту. Кућице за птице које смо направили биће окачене на дрвеће у школском дворишту - поручиле су учитељице Катић и Митрић уз гласно одобравање својих ђака.

Фото: КЦ Рибница

Наредна јесења радионица КЦ „Рибница“ са истом темом, биће одржана 28. октобра у Основној школи „Драган Маринковић“ у поморавском селу Поповићи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)