СМЕНА ЗБОГ ВЕ-ЦЕ ШОЉЕ ИЛИ ФОТЕЉЕ? Бурна смена Светлане Милић, директорке Предшколске установе Драгољуб Удицки у Кикинди

Р. Шегрт

24. 10. 2020. у 08:35

СМЕНА ЗБОГ ВЕ-ЦЕ ШОЉЕ ИЛИ ФОТЕЉЕ? Бурна смена Светлане Милић, директорке Предшколске установе Драгољуб Удицки у Кикинди

Фото предшколска установа

ДИРЕКТОРКА Предшколске установе "Драгољуб Удицки" у Кикинди Светлана Милић смењена је са места директорке одлуком коју је донео Управни одбор, а потврдили је покрајински Секретаријат за образовање и Министарство просвете.

Разрешена је због пропуста у раду, јер, наводно, није испунила налог инспекције о проблему у вртићу "Лептирић". Међутим, она тврди да је разрешење насилно због чега ће се жалити и то покушати да докаже на суду.

- Инспекција је наложила да се једна ве-це шоља за децу угради у тоалету вртића "Лептирић".

Међутим, по мишљењу грађевинског инжењера то није могуће, јер нема места, а због лошег стања објекта нема услова за било какву адаптацију. Додатни проблем је што у делу зграде живи двочлана породица. О мери инспекције одмах сам обавестила Градску управу која до данас није ништа предузела. Вртић "Лептирић" тако ради већ 40 година и ако је неуслован такав је био и за време свих претходних директора. Због тога је разлог за моју смену неоснован и ради се о насилном разрешењу - тврди Милић.

"ЧУПЕРАК" И "ДРАГОЉУПЧЕ"

СМЕЊЕНА Светлана Милић за директорку је именована као искусна васпитачица и нестраначка личност. Заслужна је за успешан рад Дечјег хора "Чуперак" који води од оснивања 2005. Хор је наступао на свим градским слављима и манифестацијама, а награђиван је у земљи и иностранству. Добитник је Захвалнице Општине Кикинда. Милићева је почасни грађанин Панонског дечјег града.

Смена директора ПУ није нимало неуобичајена, јер се последњих година на том месту променило њих троје. Не би било ни први пут да смењени директор на суду докаже да је то урађено противзаконито, што је успела Весна Станаћев. Другачије него до сада је што ову смену, осим приче о једној ве-це шољи, прати и друга - о белој кожној фотељи. Шоља је, како је објаснила Милићка, требало да буде уграђена у тоалет једног градског вртића, а фотељу је она однела из канцеларије директора, због чега се сада приземно прозива и ради тога консултује психотерапеут из Београда.

Светлана Милић, Фото Народна библиотека

- Реч о мојој личној, анатомској столици коју сам добила на поклон. Како сам је донела у канцеларију, тако сам је и однела. Директорска фотеља је на месту где је и била - одговара Милићка на оптужбе како не може да преболи разрешење па је чак директорску фотељу однела кући.

За њену наследницу именована је васпитачица Кристина Дрљић, а прича о ве-це шољи и "отуђеној" директорској фотељи, ружи историју предшколства која у Кикинди траје скоро 130 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

trn

24.10.2020. 16:30

@ime poznato redakciji - Kristina Drljić je postavljena iako ne ispunjava uslove. Njen suprug je Ilija Drljić, predsednik sindikata koji je savetuje kako da izigra zakon i sveti se radnicima koji su potpisali peticiju da Milić Svetlana ostane direktor.