ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА КРАЈЊЕ НЕПОВОЉНА: Расте број заражених у Пчињском округу, ситуацију компликују породичне мини епидемије

Ј. С.

23. 10. 2020. у 09:47

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА КРАЈЊЕ НЕПОВОЉНА: Расте број заражених у Пчињском округу, ситуацију компликују породичне мини епидемије

Д. Ристић

ТРЕНУТНА епидемиолошка ситуација у Врању, као и у општинама Бујановац и Прешево је крајње „неповољна“, каже за Новости епидемиолог Завода за јавно здравље др Слађан Станковић.

Према његовим речима постоје такозване породичне мини епидемије, као и мини епидемије у колективима.

С обзиром да се у последњих десетак дана проценат заражених у односу на тестиране креће од 20 па до 38 процената , то чини ситуацију „неповољном“ .

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, од 62 узорка, 17 је позитивно на коронавирус, од којих пет из Врања, 9 из Прешева и по један из Бујановца, Владичиног Хана и Босилеграда.

У ковид болници  хоспитализовано је 29 пацијената, од којих је 15 позитивно на коронавирус. Са бронхопнеумонијом је 21 пацијент, на кисеонику 7. Примљен је један пацијент, отпуштена три, од којих је један транспортован у Београд. Међу хоспитализованима нема деце, а тренутан број слободних постеља је 151.

У ковид амбуланти током јучерашњег дана обављен је 101 преглед, а укупан број првих прегледа је 43.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)