ОТВОРЕНИ ПЕСНИЧКИ СУСРЕТИ ЛАЗАР ВУЧКОВИЋ У ГРАЧАНИЦИ: Уручена награда овогодишњем лауреату

Д.Зечевић

21. 10. 2020. у 21:56

ОТВОРЕНИ ПЕСНИЧКИ СУСРЕТИ ЛАЗАР ВУЧКОВИЋ У ГРАЧАНИЦИ: Уручена награда овогодишњем лауреату

Новица Ђурић

ОВА награда има за мене изузетан значај управо зато што су одавде сви наши преци, сва наша слова. Одавде је сва наша литература и ја се радујем што сам овде где се се проговорило ћирилицом и српским језиком. Има разних и различитих награда али је награда “Лазар Бучковић” нешто што човека обавезује мимо других награда.

Ово је између осталог вечерас “Новостима “ рекао Новица Ђурић, овогодишњи добитник песничке награде “Лазар Вучквић” која је лауреату додељеа у грачаничком Дому културе .Он је казао да док се будемо враћали поезијом Косову оно ће бити наше, а посебну радост Ђурић, пенсик из Подгорице и председник удружења књижевника Црне горе је исказао због изјаве “Вечерњим Новостима” за које је својевремено радио и које су, како е појансио,биле његово прво радно исуство у новинарству.

Иначе, песнички сусрети “Лазар Вучковић” који се традиционало, по 53 пут одржавају у организацији “Панораме-Јединства” у знак сећања на прерано преминулог песника са Космета Лазара Вучковића који се 1996 године утопио у Охродском језеру биће настављени и сутра наступом пенсика у дворишту основне школе “Милан Ракић” у Бабином Мосту уз поштовање епидемиолошких мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)