ЗА ЛАКШЕ И ЧИСТИЈЕ ГРЕЈАЊЕ: После четири деценије гасоводна мрежа коначно стигла и до домаћинства и привредника на Палићу

Ј. ЛЕМАЈИЋ

22. 10. 2020. у 11:20

ЗА ЛАКШЕ И ЧИСТИЈЕ ГРЕЈАЊЕ: После четири деценије гасоводна мрежа коначно стигла и до домаћинства и привредника на Палићу

Фото Ј. Л.

ОТКАКО су пре више од четири деценије саградили кућу на Палићу, Андраш и Ержебет Тот чекали су могућност да се прикључе на гасовод и свој дом греју на чистији и лакши начин. Жеља им се, почетком ове грејне сезоне, коначно испунила.

- Ложили смо дрво и угаљ, али смо се често нервирали јер огрев није више толико квалитетан и једва смо чекали да се прикључимо на гасовод - кажу Андраш и Ержебет. - Биће нам лакше, а уједно нећемо загађивати околину и наши унуци неће удисати тај дим.

Гас је до дома породице Тот стигао захваљујући инвестиционим активностима ЈП "Суботицагас", које је током ове године завршено 8,6 километара мреже. Највећи део, око пет километара урађен је на Палићу.

ИЗ СВОЈЕ КАСЕ

- ПРЕДУЗЕЋЕ "Суботицагас" из сопствених средстава реализовало је ову инвестицију и није им био потребан новац из буџета града - истиче заменик градоначелника Имре Керн.

- Циљ нам је да Палић, Радановац, Келебију и град покријемо комплетно са гасном мрежом. Ако овако наставимо, за неколико година посао ће бити урађен.

- У овогодишњем плану рада предвиђена је гасификација у дужини од око 10 километара. За изградњу гасовода на Палићу уложено је 5,5 милиона динара, а за целу Суботицу 11,17 милиона динара - истиче Илдико Зеди, директорка ЈП "Суботицагас". - Захваљујући томе имамо око 11.033 потрошача. Гасовод се простире на око 648 километара.

Проширење мреже омогућиће прикључење на гасовод бар још 300 потрошача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)