У КЦ „ЛАЗА КОСТИЋ“ У СОМБОРУ: Отворена “Ликовна јесен”

Ј. Л.

21. 10. 2020. у 18:46

У КУЛТУРНОМ центру „Лаза Костић” и у галерији Градског музеја у Сомбору отворена је традиционална изложба савременог српског сликарства „Ликовна јесен”.

У КЦ „ЛАЗА КОСТИЋ“ У СОМБОРУ: Отворена “Ликовна јесен”

Фото: Сомбор инфо

Централна поставка „Слика у доба опште медијализације” посвећена је најактуелнијим тенденцијама у савременом сликарству, а пратеће изложбе су „Мурали свакодневља” и „Фантастична фигурација на размеђи векова”.

-Централна изложба „Слика у доба медијализације“ у Галерији савремене уметности Градског музеја Сомбор, окупила је 18 младих уметника са по два рада –каже Весна Шашић, директорка КЦ „Лаза Костић“. - У галерији самог Културног центра посетиоци имају прилику да виде и изложбу “Фантастична фигурација на размеђе векова” Владимира Дуњића, док су радови испред музеја део стрит арт поставке које се назива “Мурали свакодневља”. Ово је једна од најзначајних ликовних смотри и то не само у Србији, него можда и на простору бивше Југославије.

За Владимира Дуњића, овогодишњег лауреата награде „Милан Коњовић”, признање је подстрек за будућност и поред чињенице да му она својом важношћу делује као својеврсна награда за животно дело.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)