МУЉАЛИ СА ГОРИВОМ: Пријаве против седам радника Дома здравља у Горњем Милановцу

Бета

21. 10. 2020. у 11:58

МУЉАЛИ СА ГОРИВОМ: Пријаве против седам радника Дома здравља у Горњем Милановцу

Фото: М.Дробњак

Вршилац дужности директора Дома здравља у Горњем Милановцу Александар Чивовић најавио је да ће поднети седам кривичних пријава против запослених у Одељењу транспорта те здравствене установе због малверзација са горивом, објавио је милановачки портал Гминфо.Чивовић је рекао да је почетком маја 2019. формирана комисија од 14 чланова која је спровела контролу у возном парку Дома здравља.

Комисија је у јулу прошле године поднела извештај у коме су приложене фотографије возила, наведено њихово стање, описана оштећења, одржавање и потрошња горива.

"На први поглед појавиле су се нелогичности и то је било довољно да разрешим шефа Одељења за транспорт. Након постављања другог одговорног за службу транспорта, тражио сам да се доследно поштује правилник о употреби службених возила и да се примењују сви нормативни акти Дома здравља", рекао је Чивовић.

Он је додао да су нормирана сва возила и направљен план отписа, а почетком године је расходовано 14 возила, јер нису била за употребу.

Након постављења новог шефа Одељења за транспорт Чивовић је, како је казао, пратио ситуацију и након два месеца добио нови извештај.

“Начелница финансија ме је обавестила да је, од како имамо новог шефа за транспорт, примећена мања потрошња горива на месечном нивоу за око 500.000 динара. То је био разлог да формирам нову комисију од десетак чланова", рекао је Чивовић.

Нова комисија је имала задатак да увидом у званичну документацију Дома здравља провери да ли је било злоупотребе у коришћењу возног парка те здравствене установе.

"Они су ме 15. новембра прошле године обавестили да је у току 2019. године 'створено' око 70.000 неоправданих километара, без налога и било каквог писаног трага, што је било довољан повод за нову проверу којом је обухваћена цела 2018. година. Новом провером установљено је да је око 7,5 милиона динара могући предмет злоупотребе", рекао је Чивовић.

Он је додао да је "по том основу надлежни суд издао налог, а полиција преузела сву документацију и да ће у наредним данима бити поднето седам кривичних пријава".

Чивовић, који је на место директора Дома здравља у Горњем Милановцу постављен у јулу 2016, рекао је да су раније поднете још две пријаве против запослениих у Дому здравља - против бивше директорке те установе, за коју је поступак у току и против једног медицинског радника коме је изречена пресуда од годину дана затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)