МУП ЗАПОСЛИО ДОКТОРКУ: Министар Стефановић обрадовао Марију Станковић (30)

Д. АЛИХОЏИЋ

19. 10. 2020. у 21:18

МУП ЗАПОСЛИО ДОКТОРКУ: Министар Стефановић обрадовао Марију Станковић (30)

Фото Приватна архива

Прича о младој докторки Марији Станковић (30) из заплањског села Доње Драговље, која сања да се запосли у струци и постане интерниста, многе није оставила равнодушним, а међу њима је и министар полиције Небојша Стефановић.

Када је прочитао да докторка која је медицину завршила са просечном оценом 9,57 пуних пет година чека посао, лично ју је позвао и понудио запослење - да ради као лекар при полицији. Тако она већ две недеље брине о здрављу полицајаца у Полицијској управи у Нишу.

- Живот ми се окренуо наглавачке, али у позитивном смислу. Нисам могла да верујем да ме зове лично министар и нуди ми посао. Одмах сам прихватила да се запослим у Нишу иако је то значило пресељење са породицом и још много изазова - узбуђена је Марија.

Јавно се захваљује министру и његовим сарадницима задуженим за људске ресурсе.

- Трудићу се да оправдам поверење, јер оваква прилика се не добија стално - каже Марија, која је и мајка близнакиња Ирине и Исидоре којима сада недостају бака Дијана и деда Иван који су остали да живе на селу.

Марија већ недостаје својим комшијама, јер је увек била спремна да им да савет, измери притисак, једном речју била је прави сеоски лекар, али за то ангажовање није добијала плату.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)