НЕ ОДЛАЖИТЕ ОПЕРАЦИЈЕ: Директор пиротске Опште болнице др Горан Петровић аплеује на пацијенте

В.Ћ.

19. 10. 2020. у 17:13

НЕ ОДЛАЖИТЕ ОПЕРАЦИЈЕ: Директор пиротске Опште болнице др Горан Петровић аплеује на пацијенте

Фото: В.Ћ.

ДИРЕКТОР Опште болнице у Пироту, која покрива подручје целог округа Др Горан Петровић, апеловао је на пацијенте да не одлажу операције и да се јаве Болници како би се операције заказале.

Он је констатовао да су у протекле три недеље, откад су почеле да се поново раде хируршки захвати, рађене операције катаракте, жучне кесе и киле, као и припреме за операције кука. Операције се заказују на телефон 305-338, сваког дана од 11 до 13 часова.

У претходном периоду за операцију се јавило свега двадесетак пацијената, каже др Петровић и додаје да су сви онколошки пацијенти и током епидемије короне збринути по протоколу, али су рађене и хитне операције.

Протекли период Општа болница је искористила да се и технички опреми тако да сада на располагању сваког момента има 150 лежајева за ковид пацијенте који ће бити попуњени, уколико се таквим пацијентима попуне капацитети у Нишу и региону. Свако ко уђе у Болницу тестира се брзим тестом.

Фото: В.Ћ.

Иначе, пиротска Болница је протеклих месеци набавила два портабилна и пет фиксних респиратора, савремени анестезиолошки апарат који може да се користи и као респиратор, као и 5 монитора, 7 инфузионих пуимпи, 20 бесконтактних топлолмера и такозване пулсне оксиометре.Од почетка епидемије, на респиратиру је био само један пацијент-наглашава Др Петровић.

Осим житеља Пирота, у овдашњој Болници лече се и пацијенти из Димитровграда, Бабушнице и Беле Паланке. Укупно стотинак хиљада грађана. Иначе, Болница је на списку Владе Србије за обимно реновирање у шта ће бити уложено преко 3 милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)