УСПЕШНИ УПРКОС РАЗЛИКАМА: У оквиру кампање „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“, отворена изложба у Новом Саду

Љ. П.

17. 10. 2020. у 22:45

УСПЕШНИ УПРКОС РАЗЛИКАМА: У оквиру кампање „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“, отворена изложба у Новом Саду

Фото: Љ. П.

НА платоу испред СПЕНСА у Новом Саду, данас је отворена изложба у оквиру кампање „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“ На паноима, фотографијом са текстом о животу и њиховим успесима, представљено је 14 особа из Србије.

Циљ кампање „Особе са инвалидитетом које су мењале Србију“ је да подигне свест друштвене заједнице и превазилажење предрасуда према особама са инвалидитетом.

Ивана Рајинац, координаторка пројекта казала је да су пре Новог Сада, који је четврти град у којем је организована ова изложба, могли да је виде у Чачку, Пожаревцу и Врбасу, и да ће после Новог Сада гостовати у Шапцу, Београду и Бачу.

- Прошле године смо кренули да представљамо инвалиде из целог света, а ове са Министарство за рад и, запошљавање, борачка и социјална питања, настављамо пројекат и представљамо особе са инвалидитетом из Србије – истакла је Рајинац. - Показују да упркос разликама, могу да буду успешни.

Фото: Љ. П.

По речима Александра Плавшића, психолога, циљ изложбе је да се представе приче особа са инвалидитетом, које говоре о томе колико они имају снаге да све превазиђу и да буду успешни у ономе што раде.

Новосађанка Весна Плавшић (33), упркос што живи са последицама церебралне парализе од рођења, дипломирала је дефектологију и ускоро ће стећи и диплому мастера, каже да је представљање особа са инвалидитетом јако значајно јер на тај начин желе да постану видљиви, и да људе упознају са својим потребама.

Фото: Љ. П.

- Живимо један исти живот, али на другачији начин – поручила је ова млада жена.

Посетиоци ће у Новом Саду изложбу моћи да погледају и наредне недеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)