МУРАЛ ДУГ 19 МЕТАРА: „Свиартисти“ оплеменили простор око Центра за културу

З. Глигоријевић

17. 10. 2020. у 21:41

МУРАЛ ДУГ 19 МЕТАРА: „Свиартисти“ оплеменили простор око Центра за културу

Фото: СО Свилајнац

МУРАЛ дуг 19 метара у дворишту Центра за културу у Свилајнцу, са препознатљивим мотивима Свилајнца, који је радила неформална група „Свиартисти“, вечерас је представљен јавности.

Групу чини девет младих уметника са Факултета примењених уметности, који су се окупили око идеје да током пандеменије вируса корона омогуће себи простор за изражавање емоција и талената. Вечерас је отворена и њихова колективна изложба „Уметност на дар“.

- Тако се звао и пројекат у оквиру кога смо радили мурал, јер смо желели да се креативно изразимо и да оплеменимо простор око Центра за културу, па смо осликати зид ове установе културе, који је видљив из правца градског парка и из улице Светог Саве. Пројекат су подржали Министарство за спорт, Центар за културу и Општина Свилајнац – изјавила је Андријана Јанковић, координатор пројекта.

Фото: СО Свилајнац

Јелена Димитријевић, директорка Центра за културу у Свилајнцу, рекла је да је ова несвакидашња изложба младих уметника само почетак сарадње са њима и да су у плану разни пројекти и радионице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)