УДОБНИЈА ДРУГА КУЋА: Реновиране просторије Удружења слепих и слабовидих у Краљеву

Г. ЋИРОВИЋ

15. 10. 2020. у 15:12

НА Међународни дан слепих, уз пригодну свечаност и у присуству градоначелника Краљева др Предрага Терзића и представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у граду на Ибру отворене су реновиране просторије овдашњег Удружења слепих и слабовидих.

УДОБНИЈА ДРУГА КУЋА: Реновиране просторије Удружења слепих и слабовидих у Краљеву

Фото: Г. Шљивић

Према речима предсдника Удружења Ранка Вуковића, просторије су адаптиране у складу са потребама чланова. Они сада, на површини од 40 квадратних метара, на располагању имају функционални дневни боравак, салу за масажу, клуб за едукативне радионице и састанке, као и канцеларију за административне послове. Осим тога, потпуно је реконструисан дотрајали мокри чвор и направљена је приступачна мала кухиња.

- За реализацију пројекта „Наша друга кућа“, што нама ове просторије практично и јесу, од ресорног Министарства добили смо 1,7 милиона динара. Велику захвалност дугујемо и локалној самоуправи која нам је овај простор издала по симболичној, а не комерцијалној цени закупа – каже Вуковић.

Он је овом приликом нагласио да се положај слепих и слабовидих особа у Краљеву последњих година полако, али сигурно поправља.

Фото: Г. Шљивић

- Градоначелник и његови сарадници имају велико разумевање па смо успели да направимо и прву тактилну стзу у граду, а ускоро ћемо кренути и у постављање звучних семафора – додао је Вуковић. - Наравно, има још доста проблема и у школству, здравству, приликом запошљавања… Трудимо се да их тимским радом решавамо у ходу како би Краљево постало боље место за живот слепих и људи са имвалидитетом и пример свим суседним локалним самоуправама.

Фото: Г. Шљивић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)