МИРЕЛА РАДЕНКОВИЋ: Није тачно да су ватрогасци остали без воде

З. Глигоријевић

12. 10. 2020. у 17:16

МИРЕЛА РАДЕНКОВИЋ: Није тачно да су ватрогасци остали без воде

Фото: З.Г.

МИРЕЛА Раденковић, председница СО Лапово, демантовала је тврдњу Анђеле Зејнеловић из Лапова, рођаке породице Милић, која је остала без крова над главом услед пожара, који је избио 6. октобра, да су “ватрогасци дошли неспремни, са недовољном количином воде у камионима и да су тек када су после четрдесетак минута стигли ватрогасци из Крагујевца и улетели у кућу, пожар угасили за петнаестак минута“.

Текст је објављен на сајту „Новости“ под насловом „Пожар прогутао све осим зидова“.

- Ватрогасна јединица Баточина-Лапово на лице места стигла је за 12-13 минута с три возила у низу. Ниједног момента нису остајали без воде. Четврто возило је допремило воду која је била потребна већ при крају гашења. Три возила су била пуна воде. Драган Младеновић, шеф Ватрогасне јединице, константно је био поред ватрогасаца. Чак је и ватрогасац из комшилука, који није био на дужности, дошао да помогне. Није тачно ни да су долазили ватрогасци из Крагујевца – тврди Мирела Раденковић и додаје да нема разлога да се било шта лоше каже за рад Ватрогасне јединице у том моменту, да су ватрогасци остали до поноћа, јер су пратили да се пламен поново не разбукти, да јесте тачно да су комшије цревима покушавале да угасе ватру, али да не би могли ништа да ураде без ватрогасаца.

Раденковић још каже да ће Општинско веће да одобри одређен новчан износ као помоћ за реконструкцију крова и да ће им дати цреп и летву, који су били намењени реновирању школе. Акцији помоћи прикључио се велики број грађана, удружења и приватних предузетника, који такође прикупљају помоћ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)