АСФАЛТ СВИМА ВАЖАН: Унапређење саобраћајне инфраструктуре у Краљеву

Г. ЋИРОВИЋ

12. 10. 2020. у 12:49

АСФАЛТ СВИМА ВАЖАН: Унапређење саобраћајне инфраструктуре у Краљеву

Фото: ГУ Краљево

ЗА асфалтирање сеоских, некатергорисаних путева у оквиру Генералног урбанистичког плана и ван њега, Краљевчани су ове године из градског буџета укупно издвојили 107 милиона динара.

За ову намену локална самоуправа обезбеђује 85, а мештани преосталих 15 одсто потребних средстава. То се до сада у пракси показало као добар рецепт за унапређење сеоске инфраструктуре. Очигледан пример је недавно асфалтирање локалног пута у атару села Боровци у студеничком крају повише рударске варошице Ушће у Ибарској клисури.

До сада је према суседном селу Камењани асфалтирано 600, а мештани планирају да заједничким снагама са локалном самоуправом у наредном периоду асфалтирају још 1.240 метара локалне саобраћајнице.

- У претходне четири године асфалтирани су путеви у оближњем Полумиру, Церју, Ушћу, Камењанима, Боровцима, на Рудну, у Бзовику и Гокчаници – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Фото: ГУ Краљево

Према речима председника Месне заједнице Студеница Драгана Јевремовића, у овом крају асфалтирано је пет локалних путних праваца у укупној дужини од 1.400 метара. Вредност радова је износила седам милиона динара, од чега је учешће локалне самоуправе шест, а мештана око милион динара.

Како кажу мештани, приоритет је и изградња новог путног правца према Рудну, што би, уз развој села и побољшање квалитета живота у руралним подручјима, унапредило и туристичку понуду ушћанског, студеничког и рудњанског краја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)