ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Нових шест случајева

С. Б.

11. 10. 2020. у 17:46

ШЕСТ нових случајева КОВИД-19 регистровано је у Расинском округу,а према подацима Завода за јавно здравље: четири лица инфицирана су у Трстенику и два у Крушевцу.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Нових шест случајева

Фото: С. Бабовић

Тренд раста броја потврђених случајева тако је настављен другог дана заредом, будући да је јуче потврђено 15 новоинфицираних.

Од почетка епидемије, у Расинском округу регитровано је 1.533 јединцствена позитивна налаза,а међу њима највише из Крушевца:912.По броју потврђених случајева КОВИД-19 такође одскаче Александровац са 216 случајем. Трстеник је по броју лица код којих је био потврђено присуство корона вируса први пут, “престигао” Брус,тако да има биланс од 122 потрвђена случаја, док је у Брусу тај број остао 116.

Нових случајева нема ни у Варварину где до сада вирус регистрован код 67 особа, односно у Ћићевцу са 55 случајева корона -вируса.Новоинфицирани углавном имају лакшу клиничку слику.На Инфективном одељењу крушевачке болнице хоспитализован је само један пацијент.

У режиму здравственог надзора тренутно је 4.371 лице из Расинског округа.Од почетка епидемије,забалежена су 53 смртна случаја која се доводе у везу са КОВИД-19,док се 1.430 особа сматра излеченим.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)