ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Седам нових случајева

И. М.

10. 10. 2020. у 12:19

Од 42 особе чији су резултати, у последња 24 часа, стигли у лесковачки Завод за јавно здравље(ЗЗЈЗ) седам има позитиван налаз на присуство вируса корона. То је значајно повећање у односу на раније извештаје који су тек спорадично потврђивали инфекцију овим вирусом.

ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Седам нових случајева

Фото И. Митић

Корона је потврђена код четири особе са територије Лесковца, док је по један случај инфекције регистрован у Власотинцу и Лебану, као и код једног страног држављанина са тренутним бораваком на подручју Јабланичког округа. Ради се о четири незапослене и две запослене особе и о једном пензионеру.

ЗЗЈЗ у Лесковцу је саопштио да, из лабораторије „Ватрено око Ниш“, тренутно чека још 26 резултата особа узоркованих у овој установи, лесковачкој Општој болници и домовима здравља Јабланичког округа.

Претходне седмице на овом подручју тестирана је 191 особа, а инфекција опаким вирусом потврђена је, у четвртак, код само једног пацијента из Лесковца, док су сви остали налази били негативни.

Лекари позивају грађане да се придржавају свих епидемиолошких мера. Подсећају на обавезу ношења заштине маске, одржавања физичке дистанце и хигијене руку. Међутим, на улицама Лесковца приметно је да све мањи број грађана примењује ове мере што ће, по оцени струке, утицати на даље ширење вируса и раст броја оболелих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)