БИЋЕ "ЧВАРКИЈАДЕ", МАКАР ИШАО У ЗАТВОР: Славен Баточанин не одустаје од чувене манифестације

Б. ПУЗОВИЋ

09. 10. 2020. у 16:40

ИЗ Завода за јавно здравље у Ваљеву стигло је негативно мишљење о одржавању Фестивала дуван-чварака, планираног за предстојећи викенд, идејни творац ове манифестације Славен Баточанин најављује да ће манифестације бити, по цену да он плати казну, или оде у затвор.

БИЋЕ ЧВАРКИЈАДЕ, МАКАР ИШАО У ЗАТВОР: Славен Баточанин не одустаје од чувене манифестације

Фото: Б. Пузовић

Град Ваљево повукао се из организације, а Баточанин наглашава да "Чваркијада" мора бити одржана, јер је јубиларна, 15. по реду.

Полицијској управи у Ваљеву већ је поднео пријаву за одржавање скупа за наредну суботу и недељу, у којој је навео да очекује до 30 посетилаца, што је максимум на основу одлуке Кризног штаба Србије. У мишљењу овдашњег Завода за јавно здравље стоји да је још на снази ванредна ситуација на подручју Ваљева, којом се суспендују све манифестације и спортска такмичења.

- Приметно је да у Ваљеву данима нема нових случајева короне, млади су увече на улицама, били су и вашари, недавно је у храму одржан шестомесечни парастос преминулом епископу Милутину, где је био цео градски кризни штаб и нико није носио маску - набраја Баточанин. - Покушао сам надлежнима да предочим да ће учесници Фестивала дуван-чварака држати дистанцу, носити маске, поштовати све мере, али је одговор био негативан, да је немогуће ићи против закона и да Град у манифестацији неће учествовати.

- Фестивал ће бити скроман, без продајних изложби и концерата, већ само уз производњу и продају дуван-чварака . - Одржаћемо "Чваркијаду", па нека буде и само 11 оранија, као први пут. Град је планирао фонд за ову манифестацију, али је одустао због епидемије.

Фото: Б. Пузовић

 

ЦЕЛА СРБИЈА

МАНИФЕСТАЦИЈА је посвећена дуван-чварцима, гурманском специјалитету својственом за ваљевски крај. Окупљала је велики број житеља Ваљева, Колубарског округа, и читаве Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)