УГЉЕВИК СТАСАО У ЦЕНТАР ДУХОВНОСТИ: Владика Фотије захвалио начелнику Перићу на одличној сарадњи

В. Митрић

08. 10. 2020. у 18:12

ЕПИСКОП Фотије након освештања истакао је да Угљевик постаје духовни центар Епархије зворничко-тузланске.

УГЉЕВИК СТАСАО У ЦЕНТАР ДУХОВНОСТИ: Владика Фотије захвалио начелнику Перићу на одличној сарадњи

Фото: В. Митрић

Поред храма у изградњи Угљевик има и храм Свете Петке Параскеве као и манастир Светог Александра Невског кога су подигли руски војници који су били у мировној мисији али и бројне друге храмове.

Владика каће да је "радост јер су освештана звона која према његовим речима треба да буду глас сабирања српског народа када се чују".

- У молитвама смо  говорили да звона штите од разних непогода, олуја, града и других неприлика, а многи људи живе од земље која им даје плодове а Црква се моли Богу да им заштити плодове - рекао је епископ Фотије.

Епископ Фотије оценио је одличном сарадњу са начелником Угљевика Василијем Перићем истакавши да је Перић пример добре сарадње Цркве и власти на локалном нивоу те да је присутан у свим храмовима.

Начелник Перић, који је и заменик председника Епархијског управног одбора Епархије зворничке-тузланске  захвалио је епископу Фотије за кога истиче да увек  доноси радост у општину Угљевику.

- Сабрали смо данас да освештамо звона храма у изградњи кога градимо и на тај начин градимо нашу веру православну имајући у виду да је управо вера и црква одржала српски народ на овим просторима - рекао је Перић и дао обећање да ће још снажније подржавати Српску православну цркву и у наредном периоду.

Старешина храма, протојереј-ставрофор Душко Танацковић рекао је да ће већ од сутра да се звона подигну и поставе.

Танацковић је рекао да се наставља градња храма, унутрашњи радови као и радови на фасади и захвалио људима добре воље који су приложници овог храма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)