ПРИПРЕМАЈУ СЕ ЗА 17. СЕПТЕМБАР: Скупштина града у Јагодини донела одлуку о овогодишњим добитницима друштвених признања

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

08. 10. 2020. у 10:55

ПЛАКЕТУ локалне самоуправе у Јагодини и новчани износ од по 50.000 ће добити 13 основаца, петоро средњошколаца, 14 лекара и медицинских сестара из овдашње Опште болнице, седморо медицинара из Дома здравља, те проф. др Милован Бојић, који је као директор Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" у Београду - како је истакнуто током јучерашње седнице Скупштине града под Белицом - најмање 30 овдашњих људи примио као хитне случајеве и спасао их сигурне смрти.

ПРИПРЕМАЈУ СЕ ЗА 17. СЕПТЕМБАР: Скупштина града у Јагодини донела одлуку о овогодишњим добитницима друштвених признања

Фото: З.Г.

Биће награђњно и седморо спортиста, те пет установа и организација, међу којима је и недељник "Нови пут" који обележава 75 година рада као један од најстаријих штампаних медија у Србији.

Поменута друштвена признања ће бити додељена на свечаној седници Скупштине града поводом Дана ослобођења Јагодине од фашизма, 17. октобра.

У наставку седнице, одборници су за заменика секретара локалног парламента изабрали дипломираног правника Наташу Милутиновић и дали сагласност на измене и допуне актуелног финансијског плана културног центра "Светозар Марковић", предшколске установе "Пионир" и ЈП "Зоолошки врт".

Фото: З.Г.

Притом, у новом сазиву Скупштине града се - за разлику од претходног - одлуке не доносе једногласно, а Мита Арсић који је одборнички мандат добио на листи под својим именом је имао и занимљиву најаву.

- Са Марковићем сам 20 година био пријатељ, а последње три године нисмо у сјајним односима јер смо веома сличног карактера. Обојица се не плашимо ничега, верујемо у себе и никада не одустајемо. Али, како рат никоме ништа добро није донео, па ни мени, мораћемо да сарађујемо у Скупштини и да се боримо за интересе грађана. Представљам неколико хиљада људи који су ме подржали на прошлим изборима и борићу се за њихова права, па ћу све предлоге које сматрам да су у њиховом интересу подржати, а то исто очекујем и са друге стране - закључио је Арсић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)