У БЕОГРАДУ И НОВАЦ ИЗ ЕМИРАТА: Најављен долазак још једног инвеститора

И. МИТИЋ

08. 10. 2020. у 08:55

У БЕОГРАДУ И НОВАЦ ИЗ ЕМИРАТА: Најављен долазак још једног инвеститора

Фото: И.М.

ИНВЕСТИТОР из Уједињених Арапских Емирата и неколико домаћих финансијера су заинтересовани за закуп дела Хотела "Београд" у центру Лесковца, а најављена улагања премашују милион евра!

- Ради се о узимању у најам дела ове вишеспратнице, где би опремили собе високог квалитета. То ће, поред инвестиције двојице лесковачких привредника који су купили овај објекат, допринети да хотел што пре почне са радом у пуном капацитету - каже градоначелник Горан Цветановић и подсећа на то да се овде тренутно граде четири угоститељска објекта за смештај туриста, што би требало да реши вишегодишњи проблем недостатка одговарајућих капацитета.

Каже и то да ће власницима објекта у центру града на Ветерници предложити да му промене име у - Хотел "Лесковац".

Иначе, у обнову чувеног, али потпуно девастираног Хотела "Београд" је, по процени нових власника, потребно уложити око седам милиона евра. Већ су реновирали приземни део и фасаду читавог здања, а уграђена је и нова столарија.

Тренутно се обнавља простор у којем је планирано отварање ресторана и неколико конференцијих сала, а најављено је и опремање соба за смештај гостију - на првом спрату хотела. Када све планирано буде и завршено, како год да се зове, хотел ће имати и кафић на крову зграде, до којег ће се долазити панорамским лифтом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)