ТЕСТИРАНО 126 ПАЦИЈЕНАТА Пети дан без новозаражених короном у Лесковцу

И.М.

07. 10. 2020. у 11:17

СВИ пацијенти чији су резултати тестирања на вирус корона, у последњих пет дана, стигли у лесковачки Завод за јавно здравље(ЗЗЈЗ) имали су негативан налаз на ову инфекцију.

ТЕСТИРАНО 126 ПАЦИЈЕНАТА Пети дан без новозаражених короном у Лесковцу

Фото: И.М.

Ту су укључени и најновији подаци, за последња 24 часа, током којих је, са Медицинског факултета у Нишу, стигло 14 негативних резултата. Шест се односе на пацијенте са територије Лесковца, а остали на особе које су узорковане у другим локалним самоуправама Јабланичког округа.

ЗЗЈЗ у Лесковцу је саопштио да се из лабораторије „Ватрено око Ниш“ чека на још 49 резултата за пацијенте узорковане у овој установи,  лесковачкој Општој болници и домовима здравља на територији округа.

У Служби за инфективне болести болнице у Лесковцу на лечењу су два пацијента од којих је један на терапији кисеоником.

Надлежни апелују на грађане да, упркос овим подацима, наставе да се понашају одговорно. То се пре свега односи на обавезу коришћења заштитних маски, редовну хигијену и дезинфекцију руку.

Посебан опрез очекује се у затвореном, али и на отвореним просторима где је тешко одржати неопходну физичку дистанцу попут редова испред појединих институција и установа као и на догађајима са повећаним ризиком, а посебно у јавном превозу и у школским објектима. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)