НОВЕ ОДЛУКЕ КРИЗНОГ ШТАБА: У овом граду се ограничава рад трговачких и угоститељских објеката

С.БАБОВИЋ

02. 10. 2020. у 18:45

ШТАБ за ванредне ситуације града Крушевца донео је нове одлуке у складу са епидемиолошком ситуацијом и предстојећим временским условима,а прва међу њима се односи на ограничење рада трговачких и угоститељских објеката затвореног простора (тржни центри, маркети, кафићи, барови, ресторани, хотели-хотелски ресторани, кладионице које пружају угоститељске услуге и остали затворени објекти).

НОВЕ ОДЛУКЕ КРИЗНОГ ШТАБА: У овом граду се ограничава рад трговачких и угоститељских објеката

Фото: протокол и С.БАБОВИЋ

Радно време у затвореним објектима је до 23 сата, док ће рад у отвореним просторима - баштама бити ограничен до 1 сат после поноћи,уз,како се наводи, стриктно поштовање свих епидемиолошких и санитарних мера прописаних Уредбом  о мерама за спречавање и сузбијање заразних болести COVID-19 коју је донела Владе Републике Србије.

-Налаже се и стриктно поштовање епидемиолошких мера у јавном превозу, затвореном простору, јавним, културним здравственим, социјалним и школским  установама, које прописују надлежни органи, а уз надзор надлежних инспекцијских органа-наводи се у одлукама Штаба за ванредне ситуације Крушевца које потписује граодначелница Јасмина Палуровић.

-Наставити са појачаним инспекцијским надзором комуналне инспекције и Комуналне милиције у сарадњи са санитарном инспекцијом и Полицијском управом Крушевац.

На снази остају сви остали нормативни прописи које је донела Влада Републике Србије: Уредба Владе Републике Србијe, Наредба о забрани окупљања, Одлука о проглашењу болести. Последњи извештај Завода за јавно здравље указује на 6 новоболелих:међу њима су четири лица са територије општине Трстеник(како сазнајемо,тестирана 29. и 30.септембра),као и два лица из Крушевца.

Од почетка епидемије, КОВИД-19 потрвђен је код 1.493 особе у Расинском округу. Излечено је 1.415, а према званичним подацима, преминуло је њих 53. Од почетка школске године вирус је потврђен код четири ученика, три у Трстенику,где је прекјуче проглашена ванредна ситуација и код једног ученика у Александровцу,који,како сазнајемо,није  долазио на наставу од 1.септембра.           

                                 

:

     ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ:890 ПОЗИТИВНИХ НАЛАЗА У КРУШЕВЦУ

     НАЈВИШЕ потврђених случајева од почетка епидемије КОВИД-19 регистровано је у Крушевцу-890, зати у Александровцу-261 и Брусу-115. У Трстенику је до сада налаз био позитиван у 105 случајева, у Варварину у 67 и у Ћићевцу у 55.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)